Veelgestelde vragen

Shortlease Company geeft antwoord

Meest gestelde vragen

Wat zijn de algemene voorwaarden van shortlease?

Onze algemene voorwaarden vindt u hier terug.

Hoe reserveer ik een shortlease auto?

Wanneer u voor de eerste keer een overeenkomst met ons aangaat vragen we aan u om een aantal documenten bij ons aan te leveren. Dit zijn documenten zoals een uittreksel van de KvK, legitimatie en financiële gegevens. Wanneer deze documenten en de registratie in orde is kunt u vervolgens de auto bij ons ophalen, of laten bezorgen.

Kan ik als starter ook bij Shortlease Company terecht?

Het is als starter ook mogelijk om bij Shortlease Company een auto te shortleasen. Uw aanvraag zal (zoals bij alle aanvragen) getoetst worden. Wanneer deze in orde is vragen wij u daarbij 1 maand borg te betalen. Bij het inleveren van de auto krijgt u de borgsom weer terug.

Kan ik als ZZP’er ook shortleasen?

U kunt als ZZP’er ook shortleasen bij Shortlease Company. Naast de gebruikelijke documenten, vragen wij u hierbij om 1 maandelijkse premie van tevoren als borg te betalen. Na de auto te hebben ingeleverd krijgt u de borg weer terug.

Algemeen

Ik heb een voorloopauto nodig, kan dat bij Shortlease Company?

Shortleasen is ideaal wanneer u de beschikking wilt hebben over een voorloopauto. Vooral omdat het contract na 30 dagen elke dag op te zeggen is.

Wat is shortlease?

Shortlease betekent een leasecontract dat na 30 dagen elke dag opzegbaar is. Dit geeft extra flexibiliteit, maar tegelijkertijd is voor een langere tijd leasen hiermee ook zeer goed mogelijk.

Hoe lang kan ik een auto shortleasen?

U kunt de auto maximaal voor 24 maanden shortleasen bij ons.

Financiële informatie

Moet ik een borg betalen?

Alleen indien u een starter of ZZP’er bent vragen wij van een borgsom te betalen voor de eerste maandelijks tarief.

Is de btw bij de tarieven meegerekend?

Nee, de tarieven zijn exclusief btw gepresenteerd, zoals in de zakelijke wereld gangbaar is.

Ben ik verplicht om bijtelling te betalen?

Nee, dit geldt alleen indien u de auto ook voor privédoeleinden gebruikt. Wanneer u een ZZP’er bent (ondernemer van een eenmanszaak) is het handig om op www.belastingdienst.nl na te gaan welke regelingen er voor u gelden.

Wat houdt bijtelling in bij shortleasen?

Bijtelling zijn de kosten die u aan de belastingdienst betaalt voor het privé rijden van een auto van de werkgever. Deze kosten worden verplicht als u per jaar meer dan 500 kilometer privé rijdt. De kosten voor de bijtelling hangen af van de catalogusprijs van de auto, de registratiedatum van het kenteken en de uitstoot aan CO2 die deze auto produceert.

Hoe zijn de shortleasekosten opgebouwd?

De shortleasekosten bij Shortlease Company bestaan uit een maandelijkse premie, hierin zijn alle zaken (op de brandstof na) verwerkt. Verzekering, onderhoud, bandenvervanging hoeft u dus niet nog eens apart te betalen. De kosten hangen daarbij af van de gekozen auto, de duur van het contract en het verwachtte aantal te rijden kilometers. Mocht het aantal kilometers hoger of lager uitvallen, dan kan na 1 maand het contract worden aangepast. Bij een langere looptijd wordt het shortleasen steeds voordeliger. De flexibiliteit van shortleasen maakt dat het uitstekend werkt voor ZZP’ers. Er komen dan ook geen extra kosten bij wanneer u na 30 dagen het contract opzegt. Bepaal ik zelf welke opties er op mijn auto zitten? Shortlease Company houdt rekening met de gewenste opties voor zakelijke rijders. U kunt er dus zeker van zijn dat populaire opties als navigatie, airconditioning, bluetooth enz. aanwezig zijn op uw shortlease auto.

Onze shortlease auto's

Biedt Shortlease Company nieuwe auto’s?

Door onze hoge doorlooptijd zult u altijd een (nagenoeg) nieuwe auto rijden. Deze zal nooit ouder zijn dan 18 maanden en over het algemeen jonger.

Acceptatieprocedure

Hoe ziet een shortlease contract eruit?

Het shortlease contract gaat uit van onze flexibele leasevorm. Het contract duurt tenminste 30 dagen en is daarna, naar wens, direct opzegbaar. Is het als starter ook mogelijk te shortleasen? Als starter wordt uw aanvraag door ons getoetst. Wanneer uw aanvraag vervolgens is goedgekeurd, vragen wij u 1 maand premie als borg te betalen. Deze krijgt u na de inlevering van de auto weer terug.

Welke documenten moet ik aanleveren?

Voor het shortleasen vragen wij u om een recent uittreksel van het KvK, een geldig legitimatiebewijs (van de persoon die als tekenbevoegde staat aangemeld bij de KvK) en de laatste jaarcijfers. Tenslotte vragen wij u ook een machtiging te tekenen voor de automatische incasso van de maandelijkse premie en deze in te leveren.

Bestelling, levering en opzeggen

Waar haal ik de auto op?

De vestiging van Shortlease Company is in Veenendaal. U kunt hier de auto gratis ophalen. Het is ook mogelijk om, tegen een vergoeding, de auto te laten bezorgen op een adres naar keuze.

Levert Shortlease Company de auto ook af op locatie?

Wij leveren uw bestelde auto tegen vergoeding graag af op locatie. Dit kan op elke, door u bepaalde, locatie zijn.

Ik wil mijn shortleasecontract opzeggen, hoe doe ik dit?

Wanneer u 30 dagen de auto van ons geleasete heeft, kunt u hem daarna iedere dag weer inleveren. Wij zeggen hier dan uw contract op.

Facturatie en afrekening

Hoe ontvang ik de factuur?

U krijgt van ons de factuur als pdf opgestuurd naar uw e-mailadres.

Wat gebeurt er als wij de factuur niet kunnen incasseren?

Wij facturen elke eerste dag van de maand middels automatische incasso. Indien de incasso echter mislukt, doordat deze gestorneerd wordt of door een ontoereikend saldo, dan starten wij het volgende betaaltraject: 1. U krijgt van onze een IDEAL link toegestuurd waarmee u binnen drie dagen het bedrag dient over te maken. Het is ook mogelijk het bedrag op een andere wijze naar onze rekening over te maken. 2. Vindt er binnen deze tijd echter geen betaling plaats, dan wordt vanaf onze kant het contract met u ontbonden en zullen wij het voertuig terugvorderen. 3. Indien het bedrag na 30 dagen nog niet is voldaan, zullen wij het dossier doorgeven aan ons incassobureau. Zij zullen vervolgens met u in contact treden. Tevens zullen wij de debiteur bij het waarschuwingssysteem ELENA aanmelden, van de BOVAG.

Welke betaalmogelijkheden heb ik?

Het is bij Shortlease Company alleen mogelijk te betalen via automatische incasso.

Wat gebeurt er al ik een bekeuring heb gekregen?

Bekeuring vanuit het Centraal Justitieel Incassobureau zullen direct bij u binnen komen en dient u zelf te betalen. Bekeuring vanuit de gemeente (parkeerboetes of andersoortig) worden door Shortlease Company betaald en daarna aan u doorberekend. Bekeuringen uit het buitenland zullen ook eerst door Shortlease Company worden betaald en dan aan u worden doorberekend.

Onderhoud en verzekering

Kan ik winterbanden op mijn shortlease auto laten zetten?

Tijdens het bestellen is het mogelijk om optioneel winterbanden te laten meeleasen. Hier zal een meerprijs tegenover staan.

Heeft de shortlease verzekering een eigen risico?

Ja, deze is standaard € 500,-., maar u kunt als u dat wenst, kiezen voor een hogere maandelijkse premie en daarmee het eigen risico verlagen naar € 250,-.

Waar moet ik heen als mijn auto onderhoud nodig heeft?

Als de auto aangeeft via lampjes dat er onderhoud nodig is, of wanneer u zelf merkt dat er behoefte is aan onderhoud, dan kunt u bellen naar 0318- 50 99 77. Wij helpen u dan verder.

Welke verzekeringen sluit ik af als ik een auto shortlease?

De auto’s van Shortlease Company komen standaard met de volgende verzekeringen: WA-verzekering, personenverzekering, inzittendenverzekering, ongevallenverzekering en cascoverzekering. Deze zijn allen geldig binnen het dekkingsgebied van de groene kaart.

Mag ik met een shortlease auto naar het buitenland?

Bij uw shortlease auto is een groene kaart meegeleverd. Hierop staan de landen waar u mag rijden met de shortlease auto. De landen die niet binnen het dekkingsgebied van onze verzekering vallen zijn doorgestreept op deze kaart. U dient voor het rijden in het buitenland ook een machtiging aan te vragen.

Mag iemand anders in mijn shortlease autorijden?

In principe mag iedereen met een geldig rijbewijs in uw shortlease auto rijden. Eventuele schade en bekeuringen worden echter wel berekend op de persoon die het shortleasecontract heeft afgesloten. Uw eventuele werkgever kan daarnaast ook nog zelf voorwaarden stellen aan welke personen in de shortlease auto mogen rijden.

Neem contact met ons op

  Hierbij geef ik Vallei Autolease B.V. en PON's Automobielhandel B.V. (Audi Nederland, Volkswagen Nederland, SEAT Nederland, ŠKODA Nederland en Volkswagen Bedrijfswagens Nederland) toestemming om mijn gegevens te gebruiken voor het verwerken van deze aanvraag en contact met mij hierover op te nemen.

  Contactreden valt binnen deze categorie:
  Auto informatie, bedrijfsinformatie, merk/model informatie, overige comm. info.

  De lead wordt opgevolgd door:
  De vestiging(en), overige binnen (bv, nv, etc.), importeur / fabrikant, overige (b.v. callcenter).
  - PON's Automobielhandel B.V.
  - Callcenter

  Terugkoppeling op dit formulier gebeurd via:
  E-mail, messaging (sms), telefoon, post.